Tak to se přesně stalo mě před rokem na návštěvě u tety,jely jsme náhodně kolem, tak jsme se stavily tetu pozdravit-neohlášeni.Teta byla moc ráda akorát byla trošku v rozpacích,že s námi nepočítala a co nám nabídne-znáte to.Sáhla do lednice a říká mám tu akorát ĎROŽĎOVKU,ale tu asi nejíte co?A já na to:"tu jsem snad nikdy nejedla,tak nám namazala pár kousků na celozrnnou bagetku.
První kousnutí a CINK -najednou jsem seděla na malé židličce u stolečku v kytkované zástěrce a vybavila si ty pocity-JÁ TO JÍST NEBUDU,SMRDÍ TO a NENÍ TO DOBRÝ.....Uběhlo 37 let a mě se asi změnily chuťové buňky ČICO,protože tu drožďovku co měla teta byla fantastická.
Od té doby ji dělám.Nejprve jsem začala o třech kostkách droždí a dnes někdy i 10 je málo.
DROŽĎOVKA: kolik kostek droždí tolik vajec
jarní cibulka
lžíce másla
sůl
Na másle zpěníme jarní cibulku.....
....přidáme droždí a necháme rozpustit....
....vaříme dokud se nevyvaří přebytečná voda...
....až to bude hrudkovaté přidáme vajíčka...
....vajíčka spojíme s drožďovou hmotou....
...a mícháme dokud se vše nespojí v hladkou kaši...
Přeji Všem dobrou chuť.
Mikeška
Žádné komentáře:
Okomentovat