Translate

úterý 6. května 2014

Pampeliškový med

Je to pár let co jsem PAMPELIŠKOVÝ MED dělala každé jaro,když vykvetly pampelišky.
Při cestě na chalupu si na to můj starší syn Honza vzpomněl. A proč už ho mamčo  neděláš?
Není čas.
A ve středu když jsem přišla domů z práce tak na mně v kuchyni čekalo překvapení v podobě MEDU.
Sice sporák měl asi centimetrovou vrstvu sladké hmoty,ale chuťově neměl chybu.
DRŽKOVÁ se odkládá na jindy.
Ještě jsem ho jednou svařila dala do sklenic a udělala finální úpravu.
                                                                       Honzí ........   DĚKUJU .........
PAMPELIŠKOVÝ MED:400 hlaviček květů
                                         2 litry vody
                                         2 citrony bez pecek-kolečka
                                         2 kg cukru krystal
Hlavičky květů opereme,vložíme  do hrnce spolu s nakrájeným citronem a vlijeme vodu.Vše vaříme 15min.
Necháme do druhého dne ve šťávě vylouhovat.
Druhý den dvakrát přecedíme přes plátýnko a přidáme cukr.
Vaříme asi 2hodinky-NEPŘIKRÝVAT A MÍCHAT.
Necháme vystydnout a ješťě jednou svaříme.




    Děkuji Monče z Kopečku za inspiraci v ceduličkách co můžu tak popíšu.



      
                     Přeji dobrou chuť a mějte se pampeliškově.Mikeška

Žádné komentáře:

Okomentovat